O AN FOTOĞRAFLARI -11

Veda
Irak'tan bir veda anı. Vedalar her zaman zordur, hep hüzünlüdür. Fotoğraftaki Iraklı kadın da Hac görevini yerine getirmek üzere Mekke'ye doğru yola çıkıyor. Tabii kendi isteğiyle bu yolculuğa çıkıyor ama cama uzanan eline, yüzündeki ifadeye bakılırsa ailesini bırakmak ona yine de zor geliyor. 'O' anda yağan yağmursa galiba bu vedayı daha da hüzünlü hale getiriyor.


Ruh arindirma
İspanya'da çekilen bir fotoğraf. Bu endişe verici görüntü aslında şaşırtıcı bir inanışın sonucu.. ******ların azizi Saint Anthony için düzenlenen festival geleneklerine göre, ateşin içinden geçen atın ruhu arınırmış.


Maymun yili
Fotoğraf New York'ta bir kutlama sırasında çekildi. Ülkelerinden çok uzakta da olsalar Çinliler geleneklerini yaşatmaya çalışıyor ve kendi takvimlerine göre yeni yılı kutluyorlar. Kutlamalara katılan bir Çinli de yüzünü bir maymun gibi boyamış, üstelik bunun anlamlı bir nedeni de var. Çünkü Çinliler, geleneksel takvimlerine göre artık ''maymun yılı''ndalar.


SINIrlari zorlamak
İspanya'da çekilen 'o' anda, yakında sahnelenecek gösterileri için prova yapan a***batlar yansıyor objektiflere. Sahnede kullanılan ışık, kostüm, makyaj bambaşka bir atmosfer yaratarak, 'o' anda en önemli olan şeyi dikkatlerden uzaklaştırıyor. Oysa a***batlar, bu estetik görüntüyü yaratmak için insan bedeninin sınırlarını zorluyor.


Soguk hava
Amerika Birleşik Devletleri'nde çekilen bir fotoğraf. Bu 'o' an soğuk havanın bir sonucu olarak oluşmuş. Belki ilk bakışta görüntüdekini yolda ilerleyen bir kamyonet zannedebilirsiniz. Ama aslında bu, denizde ilerleyen küçük bir vapurdan başka birşey değil..


Oyuncak müzesinde bir yansıma
Fotoğraf Rusya'da bir oyuncak müzesinde çekildi. Fotoğrafçı objektifini müzede sergilenen iki ilginç oyuncağa çevirmiş ve onları ve ilginç bir ayrıntıyı da fotoğrafına dahil etmiş. Müzenin küçük ziyaretçilerinden birinin yansıması da bebeklerin sergilendiği cam kabinin üzerine düşmüş. Ancak küçük kızın yüzündeki ifadeye bakılırsa, bu bebekler ona bildiklerinden biraz farklı gelmiş, hatta belki de onu biraz ürkütmüş.


Boğa güreşi
İspanya'daki boğa güreşlerinde çekilen bir fotoğraf. Başlı başına etkileyici bir gösteri olan boğa güreşinin unsurları kullanılan ışıklarla daha da keskinleştirilmiş . Üzerlerine düşen ışıkla boğalar daha da etkileyici görünüyor ama gölgesi arenaya düşen matadorun onlardan çok daha haşmetli göründüğü de bir gerçek. Zaten boğa güreşlerinde genellikle matadorlar galip çıkıyor…


Dali anısına
İspanya'da ünlü ressam Salvador Dali anısına açılan bir sergi. Pek çok sanatçı ilginç sanat eserleri tasarlamış ve sergide Dali hayranlarının beğenisine sunmuş. İşte o ilginç eserlerden biri... Sanatçının ne anlatmaya çalıştığını anlamak zor ama ortaya ilginç bir eserin çıktığı da gözardı edilemeyecek bir gerçek. Zaten sergiyi gezenlerden birinin şaşkın ifadesi de bunu doğrular nitelikte.


Brooks'tan bir 'o' an
İngiltere'de çekilen bir fotoğraf. Hollywood'un en tanınmış yönetmenlerinden biri olan Mel Brooks, İngiltere'de sahneye koyacağı müzikal öncesinde gazetecilerle birlikte... Gazetecilerle şakalaşan Brooks'un 'o' andaki bu hali, onun en az çektiği komedi filmleri kadar renkli bir kişiliği olduğunu anlatmaya yetiyor.


İntihar saldirisi
Irak'tan çekilen bu 'o' anda, camları kırılan arabasını süren bir adam görülüyor. Kaza yaptığı düşünülen bu adam aslında Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısından kurtulmuş. Yüzündeki ifade de yaşadığı şoktan kaynaklanıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

E Cool foto